Veiligheidsladder aanwezig op jaarcongres ‘Industriële Veiligheid’

Op donderdag 25 januari 2018 vond het jaarcongres ‘Industriële Veiligheid’ plaats in De Fabrique in Utrecht. Kennisdeling en interactie tussen vakgenoten staan tijdens dit congres centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag.

De Veiligheidsladder was vertegenwoordigd in de NEN stand op de beursvloer. Hier kwamen veel vragen binnen over de toepassingsmogelijkheden van de Veiligheidsladder, de toegevoegde waarde ervan en de concrete benodigde stappen voor certificatie.

In het congresprogramma kwam de Veiligheidsladder aan de orde in de Keynote presentatie van dhr. Guido Fricke, Senior Manager Corporate Procurement bij TenneT. Hij vertelde over het Safety by Contractor Management programma van TenneT dat erop gericht is om veiligheid in de eigen organisatie en in de keten te verbeteren. De Veiligheidsladder, of Safety Culture Ladder zoals zij het noemen, wordt hierbij ingezet als instrument om veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen bij hun partners te realiseren.

Tijdens de presentatie van Guido Fricke zijn er digitaal behoorlijk wat vragen ingestuurd. Klik hier voor de antwoorden van TenneT op deze vragen.